Nata nel 1880 a Villa d’Almè, azienda a conduzione familiare specializzata nelle produzione di salumi tipici della tradizione bergamasca e lombarda. Dal 2001 gode del marchio “Città dei Mille Sapori “, dal 2009 ha introdotto una linea di prodotti BIOLOGICI di “filiera corta”.
La produzione, sia tradizionale sia biologica, è totalmente No glutine – no glutammato-no latte e derivati- no allergeni e per il biologico (ed una parte sempre in aumento del tradizionale): no conservanti e additivi.
La qualità del marchio Gamba, riconosciuto come sinonimo di bontà e genuinità, ottiene riconoscimenti e premi d’eccellenza nell’arte salumiera italiana. L’ultimo dei quali la vede in pole-position tra le 29 eccellenze italiane scelte dal Gambero Rosso e pubblicata sulla prima Guida dei Grandi Salumi
I use my own premise
Base ingredient : not specified
My ingredients come from a national supplier, All the main ingredients I use are produced by myself, My ingredients come from a local farmer
I use organic ingredients, I use local products (-150 km), I use products from a certified source, I use handmade ingredients, My ingredients come from conventional sources
Secondary ingredients : not specified
My ingredients come from a national supplier, My ingredients come from a local farmer, The secondary ingredients I use are produced by myself
I use local products (-150 km), I use handmade ingredients, I use organic ingredients, My ingredients come from conventional sources, I use products from a certified source
Other ingredients : not specified
My ingredients come from a national supplier, My other ingredients come from a local farmer, I produce the ingredients myself
I use organic ingredients, I use local products (-150 km), I use products from a certified source, My ingredients come from conventional sources, I use handmade ingredients